Nieuwsoverzicht

  Automatisering vernieuwd bij Agrifirm (Emmeloord)


  AuteQ b.v. uit Ederveen heeft een geheel vernieuwd besturingsysteem in bedrijf gesteld in het distributiecentrum van Agrifirm voor het op- en overslaan en bewerken van zaaigranen. Op de locatie te Emmeloord zijn er tijdens de zomerperiode diverse aanpassingen aan de installatie uitgevoerd en zijn er tevens een aantal machines vernieuwd. Hierdoor is een bijzonder flexibele installatie ontstaan die efficiënt op- en overslag in combinatie met diverse bewerkingen mogelijk maakt. Deze productstromen en bewerkingen worden aangestuurd en bewaakt door een geheel vernieuwd besturingsysteem ontwikkeld en uitgevoerd door AuteQ.
   
  Het oude systeem, met een “end-of-life” status, is vervangen door een combinatie van nieuwe hardware, de ControlLogix Process Controller van Rockwell (Allen-Bradley), en de moderne software oplossingen van AuteQ.
  De nieuwste generatie van MESA®, de MES applicatie van AuteQ, gecombineerd met een overzichtelijke SCADA toepassing, geeft de operator(s) middels een intuïtieve gebruikersinterface het gevoel van optimale procesbeheersing. Deze effectieve combinatie van moderne hardware en flexibele software maakt het mogelijk om tegen lagere kosten in de toekomst te kunnen produceren.  

  Tweets